Den menneskelige aura beskrives som en uklar boble af lys, der omgiver et menneske fra hoved til tå. Hvert lag af auraen vedrører en persons fysiske, mentale, følelsesmæssige og åndelige forhold. Energiske vibrationer af en persons tanker, følelser, sundhedstilstand, bevidsthed og tidligere erfaringer opbevares i de forskellige aura lag. En aura har flere lag, der interagerer og relæer information mellem kroppen gennem sine syv chakra energi centre og det umiddelbare eksterne miljø.

Det æteriske lag er det første lag af auraen og spænder ½ tommer til 2 tommer fra overfladen af ​​huden, der beskriver kroppen. Dette område af energi forbinder primært med den første chakra, vores organer, kirtler og meridianer, og vedrører tilstanden og helbredelsen af ​​den fysiske krop.
Andet lag af aura er omkring en til tre inches fra kroppen. Dette er et vigtigt lag og skal være godt vedligeholdt, da dette forbinder første og tredje lag af aura. Dette lag udviser følelser og følelser.
Tredje lag af aura strækker sig mellem tre til otte inches. Dette repræsenterer den mentale evne og kreativitet i sindet. Det er i gul skygge.
Fjerde lag er dine åndelige attributter reflektere med levende regnbue farver. Dette er på ca. et fodspænd.
Femte lag strækker sig omkring to fødder. Dette indeholder forskellige fysiske form af verden.
Sjette lag er op til to og en halv fod spænding. Dette lag er for det meste åndelige riger og ubetinget kærlighed.
Syvende lag er det yderste lag af aura, det rummer alle andre lag og kan spænde mere end tre fod. Dette forbinder sjælen med universet, hvilket gør dig guddommelig.

Alle disse aura lag kan kun fungere ordentligt, hvis alle chakraerne er afbalanceret, så alle aura lag er veldefineret på deres position. Hvis der er noget problem i nogen af chakraerne, afspejler det i individets personlighed og aura.