En præ-kristen tradition udviklet sig i Irland, Skotland og Wales kendt som Wicca. Det er en neo-hedensk religion baseret på jordens natur, og derfor er hver eneste guddommelig. Historikere konfigurerer dette til at være ældre end hulemalerierne. Men Gerald Brousseau Gardner skabte hjørnestenen ved at skrive på hekseriet, der førte til udviklingen af Wicca over hele verden.

Med hensyn til Wicca som en amerikansk religion som de andre gav den amerikanske veteran administration i maj 2007 mulighed for at placere pentaklen på hovedstenene for faldne wiccan og hedenske soldater. Så det forklarer som Wicca ritualer, magi og magi er gjort til gavn for alle.

Den mest tilbedte gud i Wicca-samfundet er den Horned Gud, der repræsenterer den maskuline magt, der har modsætning til de tre gudinder, der repræsenterer den feminine magt. Disse gudinder indikerer pigen, moderen og kronen. Det menes, at enhver åndelig handling udført manifesterer forlader tre gange større effekt. Dette betegnes som loven om tre. Den magiske og magi bruges til helbredelse, frugtbarhed, kærlighed og kreativitet. For ritualer engang indebærer værktøjerne til at fuldføre den åndelige operation omfatter Paton, sværd og Athame, Wand, Chalice, Besom og Cingulum. Med disse værktøjer forsøger enhver Wiccan at gøre Guds forbindelse med luften, jorden, ilden, vandet og ånden.

De fleste Wiccans fejrer festivals cyklussen hele året rundt kaldet sabbater eller sabbater. Der er kollektivt otte af disse festligheder kendt som Årets Hjul. Hver cyklus består af seks eller syv uger, som korrelerer med sæsonens cyklus på jorden. For at være en højeste præstinde eller præst skal en person gennemgå en masse rituelle praksis blandt deres traditionelle grupper af hekser kaldet covens.